Menüü
Põlvkondade seos

Tšuvaši Rahvakultuurimuuseum

Kaera 21, Tallinn

Avatud 18.00–23.00

Sissepääs 1 euro, lastega peredele soodustus.

Muuseum tutvustab tšuvaši rahva traditsioone ja kombeid, tšuvaši keele kujunemis- ja säilimislugu. Muuseumiöö jutud räägime eesti ja vene keeles.

18.00–18.45 „Muinasjutu valimise ja lugemise vabadus“, tšuvaši keeles lugemise algõpetus

19.00–19.45 „Öösel saab vabalt tikanditega tutvuda" – esimesed sammud tšuvaši tikandiga

20.00–20.45 „Tšuvaši rahva etikett" – abielu, põlvkondade suhted

21.00–21.45 „Vabadus uued ehted endale valida“ – Tšuvašimaa meistrite ehted

22.00–22.45 „Tšuvaši rahvaköök“ – retseptid, valmistamisõpetus

Tšuvaši Rahvakultuurimuuseum on asutus mis korraldab oma tööd lähtuvalt ideest populariseerida tšuvaši rahva kultuuri Eestis, tutvustab tšuvaši rahva traditsioone ja kombeid, tšuvaši keele kujunemis- ja säilimislugu. Korraldab iidsete tšuvaši majapidamistarvete, dokumentide ja fotomaterjalide kogumist ja säilitamist. Osaleb üritustel, mis tutvustavad Eesti elanikele ja külalistele oma rahva kultuuri dekoratiiv- ja tarbekunsti kaudu, korraldab erinevaid üritusi, konverentse, meistriklasse ning teeb koostööd erinevate rahvuste esindajatega erinevate linna- ja riigiürituste raames. Tutvustame iidset näputööd ja tänapäevaseid ehteliike Tšuvašia meistrite poolt. Tšuvaši rahva köögiga tutvumise võimalus.

Oluline osa tööst on sidemete hoidmine kaasmaalastega üle maailma, kodumaaga, Eestis elavate kaasmaalaste rahvusliku identiteedi säilitamisel abistamine. Kõigile abi ja tuge pakkumine tšuvaši kultuuri, teabe, peretraditsioonidega seotud teabe otsimisel.

Võimalus endale osta ehted, kõlavööd, suveniirid, magnetid, postkaardid, käsitsi meisterdatud nukkud - maksta saab nii sularahas kui ka kaardiga.

Igapäevaselt töötame kokkulepe alusel.

Lisainfo:

Tel +37258500207

E-post iraida.zahharova@gmail.com